Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΤΟ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ









ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
(ΌΛΑ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΜΕ excel)


Α/Α
ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ 90%
ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ 10%
1
1ο ΓΕΛ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
0751010
2
2ο ΓΕΛ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
0751020
3
ΛΤ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
0751025

4
ΓΕΛ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
0751030
5
1ο ΓΕΛ ΘΗΒΑΣ
0752010
6
2ο ΓΕΛ ΘΗΒΑΣ
0752020
7
3ο ΓΕΛ ΘΗΒΑΣ
0752022
8
ΛΤ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΘΗΒΑΣ
0752035

9
ΓΕΛ ΑΡΑΧΩΒΑΣ
0753010

10
ΓΕΛ ΒΑΓΙΩΝ
0754010

11
ΓΕΛ ΘΕΣΠΙΩΝ
0754020
12
ΛΤ ΠΥΛΗΣ
0754030
13
ΓΕΛ ΔΙΣΤΟΜΟΥ
0755010
14
ΛΤ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ
0756010
15
ΓΕΛ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ
0757010
16
ΓΕΛ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ
0757030
17
ΓΕΛ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
0758010
18
ΛΤ ΑΣΩΠΙΑΣ
0759010

19
ΛΤ ΔΑΥΛΕΙΑΣ
0760010
20
ΛΤ ΑΓ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
0761010
21
ΓΕΛ ΑΣΠΡΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ
0762010
22
ΛΤ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ
0763010
23
ΛΤ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ
0764010

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Βίντεο από όλη την γιορτή κρασιού στο Δίστομο 2013 αλλά και φωτογραφικό υλικό






Ακολουθούν 4 βίντεο...















































Επιμέλεια Άρης Τζιτζώκος

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ 3ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ''ΔΙΣΤΟΜΟ 2013''.

Από Λουκά Δημάκα




Πιο ώριμο, αναγνωρίσιμο πανελλαδικά και με ...απαιτητικό κοινό ξεκινά αύριο 22 Αυγούστου το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου « Δίστομο 2013»!
Μια ''γεμάτη'' εβδομάδα - μέχρι τις 29 Αυγούστου - με δυναμικές θεατρικές πρωτοβουλίες από διάφορα μέρη της χώρας που θα αναπτυχθούν και θα αναδειχθούν στο δροσερό αίθριο αμφιθέατρο του Λόφου του Μαυσωλείου των σφαγιασθέντων Διστομιτών. Ένα εγχείρημα που παγιώθηκε ''με την πρώτη'' καθώς είχε πίσω του έναν αναγνωρισμένο και πολυβραβευμένο -πλέον- ''γονιό'', το ''Θεατρικό Εργαστήρι Θεατροφρένεια Διστόμου''.

Στόχος αυτού του θεσμού, είναι η ανάδειξη της τέχνης του θεάτρου, η προβολή των ερασιτεχνικών θιάσων και η επαφή του κοινού με τα έργα καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων. Το Φεστιβάλ Πανελληνίου Ερασιτεχνικού Θεάτρου που γίνεται στο Δίστομο λειτουργεί ως δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στις ερασιτεχνικές ομάδες, στις οποίες δίνεται η ευκαιρία να γνωριστούν, συμβάλλοντας στην ανταλλαγή και τη μεταφορά ιδεών και γνώσης πάνω στο θεατρικό γίγνεσθαι.
Όλοι οι συμμετέχοντες προέρχονται από αξιόλογες θεατρικές ομάδες που λειτουργούν ως κυψέλες πολιτιστικής έκφρασης στην περιοχή τους - άνθρωποι που καταθέτουν την ψυχή και το μεράκι τους στο θέατρο.

Η Επιτροπή Επιλογής και η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ « Δίστομο 2013» με μήνυμά τους ευχαριστούν θερμά τους δεκάδες θιάσους που είτε δήλωσαν υποψηφιότητα είτε λόγω άλλων υποχρεώσεων ή δυσκολιών δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν συμμετέχοντας αλλά δήλωσαν τη πλήρη συμπαράστασή τους στον θεατρικό θεσμό. Συγχαίρουν επίσης τους προκριθέντες και τους επιλαχόντες θιάσους, ενώ εκφράζουν την ελπίδα ότι στις επόμενες διοργανώσεις θα βρεθούν οι οικονομικοί πόροι που θα επιτρέψουν σε περισσότερους θιάσους να συμμετέχουν. 
Ταυτόχρονα απευθύνουν πρόσκληση στο κοινό του Διστόμου, των άλλων κωμοπόλεων του Δήμου Αράχωβα,Αντίκυρα, Στείρι ,Άσπρα Σπίτια, Περιστερά, Κανάλι Παραλίας Διστόμου αλλά και της ευρύτερης περιοχής Λειβαδιάς, Θήβας, Άμφισσας, Λαμίας , Χαλκίδας, όχι μόνο να συνεχίσουν, όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις, αλλά και να διευρύνουν την παρουσία τους (Μαυσωλείο,9 μμ- γενική είσοδος 2 ευρώ).



Το Πρόγραμμα των παραστάσεων του 3ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου « Δίστομο 2013»
Πέμπτη 22 Αυγούστου
Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου Θεατροφρένεια «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.
Παρασκευή 23 Αυγούστου
Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης « Η τύχη της Μαρούλας » του Δημήτρη Κορομηλά.
Σάββατο 24 Αυγούστου
Πολιτιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης " Βουβό χειροκρότημα" « Ματωμένος γάμος» του Φρειδερίκου Γκαρσία Λόρκα.
Κυριακή 25 Αυγούστου
Θεατρικό Εργαστήρι Μοσχάτου - Ταύρου " Εν δράσει" « Ο επιθεωρητής » του Νικολάι Γκόγκολ.
Δευτέρα 26 Αυγούστου
Δημοτικό θέατρο Μαραθώνα « Πλούτος » του Αριστοφάνη.
Τρίτη 27 Αυγούστου
Κορινθιακό Θέατρο "Β. Ρώτας" « Μαρία Πενταγιώτισσα» του Μπόστ 
Τετάρτη 28 Αυγούστου
Θεατρικό εργαστήρι Δήμου Νίκαιας-Ρέντη "Ρενδία Λέξις"« Ένας φόνος ζητά δολοφόνο » του Βασίλη Μουτσόπουλου 
Πέμπτη 29 Αυγούστου
Τελετή λήξης - Βράβευση

Επιλαχόντες θίασοι
Θεατρική Ομάδα Ορχομενού "Ιππότες του θεάτρου" «Ανθισμένες μανόλιες» τοΡόμπερτ Χάρλινγκ
Θεατρική Ομάδα Κρυονερίου "Εν δράσει" «Θάψτε τους νεκρούς» του Ιρβιν Σόου.

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Σάρωσε τα βραβεία στην Κόρινθο το ”Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ”





Σάρωσε τα βραβεία το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ στην Κόρινθο,καθώς απέσπασε τα 11 από τα 22 Βραβεία.Η Θεατρική ομάδα του Διστόμου,μια πολυβραβευμένη τα τελευταία χρόνια ερασιτεχνική θεατρική πρωτοβουλία , παρουσίασε στο 11ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στην Κόρινθο το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη ”Το μεγάλο μας τσίρκο”.
Συγκεκριμένα πήρε τα Βραβεία :Σκηνοθεσίας, Α’ Καλύτερης Παράστασης,Α’Γυναικείου Ρόλου,Β’ Ανδρικού Ρόλου, Ειδικό Βραβείο Μουσικής Ερμηνείας, Κουστουμιών,Κίνησης,Αφίσας, Προγράμματος, Επιτροπής Νέων και Επιτροπής Κοινού.
Δείτε τα υπογραμμισμένα βραβεία που κατέκτησε η θεατρική ομάδα του Διστόμου,η οποία στις 22 Αυγούστου διοργανώνει το Φεστιβάλ Ερασιτεχικού Θεάτρου στην Μαρτυρική κωμόπολη της Βοιωτίας, στο θεατρο του Μαυσωλείο των Σφαγιασθέντων.

Τα Βραβεία του 11ου Φεστιβάλ Θεάτρου -Κόρινθος 2013

1. ΑΦΙΣΑΣ : Νίκη Παπαγιαννάκη- Τρυφωνία Βυρώζη του Θεατρικού εργαστηρίου Διστόμου «Θεατροφρένεια» για το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο»
2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ : Νίκη Παπαγιαννάκη- Τρυφωνία Βυρώζη του θεατρικού εργαστηρίου Διστόμου «Θεατροφρένεια» για το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο»
3. ΦΩΤΙΣΜΟΥ : Κυριάκος Σιαμπτάνης της θεατρικής ομάδας «Σκηνοβάτες» Π.Ο.Ε.Δ. Λευκωσίας Κύπρου για το έργο «Το βασιλόπουλλον της Βενεδιάς» του Χαμπή Τσαγγάρη
4. ΣΚΗΝΙΚΩΝ : Γιώργος Κωνσταντίνου της θεατρικής ομάδας «Σκηνοβάτες» Π.Ο.Ε.Δ. Λευκωσίας Κύπρου για το έργο «Το βασιλόπουλλον της Βενεδιάς» του Χαμπή Τσαγγάρη
5. ΚΟΣΤΟΥΜΙΩΝ : Θεατρική ομάδα Διστόμου «Θεατροφρένεια» για το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο»

6. ΜΑΚΙΓΙΑΖ : Δήμητρα Αγαθαγγέλου της θεατρικής ομάδας «Σκηνοβάτες» Π.Ο.Ε.Δ. Λευκωσίας Κύπρου για το έργο «Το βασιλόπουλλον της Βενεδιάς» του Χαμπή Τσαγγάρη
7. ΜΑΣΚΑΣ : Θεατρική σκηνή Σαλαμίνας «Δημήτρης Μπόγρης» για το έργο του Κώστα Μουρσελά « Ω! Τι κόσμος μπαμπά!»
8. ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ : Ιωσήφ Πολυκάρπου του Δημοτικού θεάτρου Ν. Ιωνίας «Γιάννης Δομνάκης» για το έργο του Αζίζ Νεσίν «Καφές και Δημοκρατία»
9. ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ : Νίκος Κολοβός της θεατρικής ομάδας «Εξ Αμάξης» Θεσσαλονίκης για το έργο του Γιώργου Θέμελη «Το Ταξίδι»
10. ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ : Γιώτα Αλογάρη του θεατρικού εργαστηρίου Διστόμου «Θεατροφρένεια» για την ερμηνεία της στο τραγούδι « Ο ξεριζωμός» στο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο»
11. ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑΣ : Έλενα Χριστοδουλίδου της θεατρικής ομάδας «Σκηνοβάτες» Π.Ο.Ε.Δ. Λευκωσίας Κύπρου για το έργο «Το βασιλόπουλλον της Βενεδιάς» του Χαμπή Τσαγγάρη
12. ΚΙΝΗΣΗΣ : Λένα Σύρου- Τάσος Σταθάς του θεατρικού εργαστηρίου Διστόμου «Θεατροφρένεια» για το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο»
13. Β΄ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ : Τάσος Σταθάς του θεατρικού εργαστηρίου Διστόμου «Θεατροφρένεια» για τους ρόλους «Κλέφτης» και «Κολοκοτρώνης» στο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο»
14. Α ΄ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ : Παντελής Βαλλιάνος του Δημοτικού θεάτρου Δήμου Μαραθώνα για το ρόλο «Καρίων» στο έργο του Αριστοφάνη «Ο Πλούτος»(κατά Χουρμούζη) και Χρήστος Μπαλιούσκας του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Ιλίου Αττικής για τον ρόλο «Αζντάκ» στο έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Ο κύκλος με την κιμωλία»
15. Β ΄ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ : Μαργαρίτα Πατέλου του Δημοτικού θεάτρου Δήμου Μαραθώνα για το ρόλο «Λαμπιτώ» στο έργο του Αριστοφάνη «Ο Πλούτος»(κατά Χουρμούζη)
16. Α ΄ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ: Ελένη Ληξουργιώτη του θεατρικού εργαστηρίου Διστόμου «Θεατροφρένεια» για το ρόλο«Ρωμιάκι» στο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο»
17. ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ : Τάσος Σταθάς του θεατρικού εργαστηρίου Διστόμου «Θεατροφρένεια» για το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο»
18. Γ ΄ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ : «Καφές και Δημοκρατία» του Αζίζ Νεσίν από το Δημοτικό θέατρο Ν. Ιωνίας «Γιάννης Δομνάκης»
19. Β ΄ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ : «Το βασιλόπουλλον της Βενεδιάς» του Χαμπή Τσαγγάρη από τη θεατρική ομάδα «Σκηνοβάτες» Π.Ο.Ε.Δ. Λευκωσίας Κύπρου
20. Α ΄ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη από το θεατρικό εργαστήρι Διστόμου «Θεατροφρένεια»
21. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΕΩΝ : «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη από το θεατρικό εργαστήρι Διστόμου «Θεατροφρένεια» και «Το βασιλόπουλλον της Βενεδιάς» του Χαμπή Τσαγγάρη από τη θεατρική ομάδα «Σκηνοβάτες» Π.Ο.Ε.Δ. Λευκωσίας Κύπρου
22. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΟΥ : «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη από το θεατρικό εργαστήρι Διστόμου «Θεατροφρένεια».

sirios fm

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Δελφίνια εντυπωσίασαν τους λουόμενους σήμερα στον Αγ. Νικόλαο

Από Λουκά Δημάκα



Εντυπωσιάστηκαν οι λουόμενοι στην πλάζ του Αγίου Νικολάου Παραλίας Διστόμου σήμερα αργά το απόγευμα από το θέαμα ενός μεγαλόσωμου δελφινιού να κάνει εντυπωσιακές βουτιές, σχετικά κοντά στην παραλία, αριστερά από την καντίνα του Μάστρο-Νίκου (με την φοβερή θέα και την υπέροχη μουσική) .Κάποια στιγμή μάλιστα έκανε μια βουτιά από την μια σημαδούρα και βγήκε στην άλλη!Για δευτερόλεπτα μάλλον εμφανίστηκε και ένα άλλο δελφίνι.

Ο Κορινθιακός Κόλπος είναι μία σχεδόν κλειστή θαλάσσια περιοχή με αρκετά βαθιά νερά (μέγιστο βάθος 935 μέτρα). Φιλοξενεί, διαβάζουμε,4 είδη δελφινιών, δηλαδή το σύνολο των ειδών δελφινιών που απαντώνται και στις υπόλοιπες Ελληνικές θάλασσες.
Τα είδη αυτά είναι:
Ζωνοδέλφινα Stenella coeruleoalba Μήκος: 2.1 μέτρα (μέσο μήκος ώριμου ατόμου)
Κοινά δελφίνια Delphinus delphis Μήκος: 2 μέτρα 
Σταχτοδέλφινα Grampus griseus Μήκος: 3.5 μέτρα καί
Ρινοδέλφινα Tursiops truncatus Μήκος: 2.9 μέτρα